Watercrisis in Kaapstad

Veel van jullie weten dit waarschijnlijk niet & er wordt ook (te) weinig aandacht aan besteed in het nieuws: Kaapstad kampt met een watercrisis.

Het heeft de afgelopen 2 jaar zo weinig geregend, dat de dammen in de omgeving nu (bijna) leeg staan. Toen we aankwamen was er een restrictie van watergebruik per persoon voor 87L per dag. Rekening mee houdend dat alleen een toilet doorspoelen al zo’n 35L per persoon is! Je mag dus maar 90 seconden douchen en zo weinig mogelijk water uit de kraan halen. Hoe bizar dit voor ons is, hoe ‘normaal’ het is voor de bevolking hier.
Nu is per 1 januari het nog verder naar beneden geschroefd: je mag nu nog maar 45L per persoon gebruiken! Dus niet al te vaak een wasje draaien, alleen de wc doortrekken bij nr. 2 & nog korter douchen.

Het gebruik van het water draait zelfs zover terug dat per 1 April alle bewoners van Kaapstad maar 21L per persoon mogen gebruiken. Aangezien dit bijna niet te doen is, worden er dan ophaalpunten gestart, waar flessen en jerrycans water opgehaald moeten worden. Hier verwacht men enorme rijen met heel veel mensen waardoor het waarschijnlijk chaos wordt.

Het is bizar om te merken hoeveel water je eigenlijk gebruikt en hoe makkelijk je dit eigenlijk kan aanpassen. Wij zijn al goed aangepast aan de huidige omstandigheden, maar het blijft apart.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s