Zuid Afrika – Part I

Eindelijk! Na 36 uur onderweg te zijn geweest van Queenstown naar Kaapstad, waren we dan aangekomen in Zuid Afrika!  

Na alle vluchten vrij relaxed te hebben overleefd, was het tijd om onze backpacks op te halen bij de bagageband en onze stempels voor het tourist-visa op te halen bij de douane. Alles ging vrij vlot, aangezien ik had verwacht dat het op een Afrikaans-tempo’tje zou gaan – dus dat het nog wel even zou duren. Van de backpacks naar de huurauto: een prachtige rode bolide stond klaar voor ons – een Renault Clio! Genoeg ruimte voor alle bagage, zodat we onderweg konden naar Wouter (Merlijn z’n neef). Hier konden we de eerste week bivakkeren, wat echt heel relaxed was!

Na een paar dagen geacclimatiseerd te hebben in het heerlijke zomerse weer in Kaapstad, was het tijd om de stad te verkennen. Al snel hadden we een rondje gereden naar Table View: een heerlijke spot vlakbij Bloubergstrand. Hier konden we lekker bij een bar onder het genot van een koud drankje genieten van het uitzicht op Tafelberg & Lions Head.

Aangezien lief vriendinnetje Femke haar Engelse cursus in Kaapstad deed op dezelfde tijd dat wij in Kaapstad zaten, konden we het natuurlijk niet laten om af te spreken! Zo hadden we ons eerste weekend al volgepland met de eerste roadtrip: van Kaapstad naar Stellenbosch/Franschhoek en Paarl en daarna naar Betty’s Baai. Heerlijk rustig aan gedaan en wijntjes geproefd in de wijnregio van Zuid Afrika. Hier komen we zeker tijdens onze lange roadtrip nog een keer langs.

Gedurende onze eerste maand in Kaapstad deden we weinig “echt” toeristische dingen. Dit komt omdat het volop zomervakantie is in Kaapstad en omstreken. Hierdoor trekken alle families erop uit om op het strand te liggen en trekken veel mensen vanuit andere regio’s in Zuid Afrika naar Kaapstad toe voor de vakantie. Alle toeristische dingen komen dan eind Januari nog!

Waar we ongelooflijk naar hadden uitgekeken was onze 10-daagse trip naar Namibië. Helaas kon dit op het laatste moment niet meer doorgaan, aangezien we door een stomme fout onze paspoorten waren kwijtgeraakt. De 10-dagen Namibië moesten dus gecanceld en we bleven nog wat langer in Kaapstad hangen.

Hierdoor konden we dus wel naar Boulders Beach voor de pinguïns, Cape Point en Kaap die Goede Hoop en de Chapman’s Peak Drive doen. Beginnende bij de Boulders: ik heb letterlijk nog nooit zoveel pinguïns bij elkaar gezien. Holy Guacamole! Allemaal zo schattig en onhandig, mag ik er 1 mee naar huis?

Vanuit Boulders Beach/Simonstown reden we door naar Cape Point; ook wel bekend als het meest zuid-westelijk punt van Zuid-Afrika en het continent Afrika. Hier beklommen we de heuvel waar het lighthouse op staat. Waar 1 ding zeker is: Afrikanen kunnen geen trappen aan leggen – wat een hel! Na de vuurtoren reden we door naar het alom bekende bordje van Kaap die Goede Hoop.

Na deze heerlijke dag was het tijd voor onze eerste game drive, oftewel safari! Een kleintje, maar dat mocht de pret niet drukken. We zagen alsnog zebra’s, springbokken, een lynx, leeuwen, cheetahs en een zwarte panter. Vooral die laatste was echt prachtig, maar lastig te fotograferen. Deze game drive smaakte absoluut naar meer: ik kan niet wachten op Mt. Zebra National Park & Addo Elephant Park!

Een paar dagen erna was het deel 1 van de feestdagen: kerstavond en kerst. Hier vieren ze namelijk geen 2e kerstdag zoals wij in Nederland doen. Merlijn en ik hebben samen kerstavond “gevierd” aan V&A Waterfront; de toeristische hoek van Kaapstad. Een avondje uit eten bij de Italiaan met uitzicht over de haven, beter dan dit kregen we het niet! Ontzettend fijn!
Eerste kerstdag, dus de enige kerstdag hier, gingen we naar Kleinbaai – een dorpje zo’n 1,5u rijden van Kaapstad. Hier bivakkeerde de familie van Merlijn gedurende de zomervakantie, dus werden we daar uitgenodigd om te genieten van een heerlijke familiemiddag.

Om toch een beetje 2e kerstdag te vieren, gingen we weer naar onze favoriete barretje aan Table View: Pakalolo. Hier genietende met een rosé’tje en een heerlijk uitzicht kon onze ‘Boxing Day’ niet beter zijn. We hadden nog het idee om naar Signal Hill te gaan voor de zonsondergang, maar meer mensen hadden dit idee – dus we waren snel omgekeerd. Volgende keer beter 🙂

Maar nog een hoogtepuntje om de December maand mee af te sluiten: we gingen op 27 December naar de Open Air Cinema! HOE leuk! Samen op een klapstoeltje op het gras van Kirstenbosch Gardens, kijkende naar Pirates of the Carribean – Deads Mens Chest, inclusief popcorn en suikerspin. Echt heel tof om eens mee te maken!

Binnenkort meer over onze Afrika-avonturen in het Januari overzicht!

Liefs,
Lisanne

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s