Terugblik 2017

Wat een jaar: 2017! Een jaar wat ik een paar jaar geleden nooit voor mogelijk gehouden: een jaar op wereldreis! 

Met een heel fijn vooruitzicht ging ik 2017 in, onze wereldreis in het vooruitzicht. Maar eerst moet januari nog “overleefd” worden: de laatste maand bij Apollo Groningen. Aangezien ik aangegeven had nog een maandje door kon werken om de overdracht voor m’n opvolgers zo gemakkelijk mogelijk te maken, was ik de hele maand januari nog werkzaam bij Apollo.
Hierdoor mocht ik nog meewerken aan een succesvol jaar met Eurosonic Noorderslag in het hotel. De leukste week van de horeca in Groningen: KEIhard werken, zoveel voldoening eruit halen en genieten van alle leuke (muziek-minded) mensen in het hotel.
Met de leukste bijkomstigheid: door de organisatie een passpartout aangeboden krijgen voor Eurosonic en via lieve vriendin Annemiek aanwezig kunnen zijn bij Noorderslag. Heerlijke dagen – helemaal met de hectische dagen eind januari in de nabije toekomst.

Eind januari mocht ik al m’n waardevolle spullen uit m’n huis halen & het in dozen stoppen op zolder bij m’n ouders. Op 2 Februari vloog ik in 27 uur namelijk naar Melbourne: om na 4 maanden weer in de armen van Merlijn te springen. Ons avontuur begon: een jaar lang de wereld over reizen met z’n 2! Wat waren we er klaar voor.
Binnen een week hadden we alle spullen klaar om te gaan kamperen en begon de eerste roadtrip: Great Ocean Road & The Grampians. Nog steeds ben ik verliefd op al die prachtige plekken die we daar hebben ontdekt & wat zou ik graag terug willen naar die regio. Ooit! Ooit!

Na 2 maanden te hebben gewerkt in Melbourne bij Copper & Stone, was het tijd om Melbourne achter ons te laten. Met veel pijn in ons hart verlieten we de stad die ons heeft gegrepen. Het was tijd voor de oostkust roadtrip: in 2 maanden van Melbourne, naar Sydney, naar Brisbane, naar Cairns en nog een stukje daar voorbij naar Port Douglas & de Daintree. Wat een avonturen hebben we hier meegemaakt tijdens de roadtrip: wakker worden met kangaroos om 06:00uur op het strand, een koala knuffelen, een geweldige boottrip over het Great Barrier Reef bij de Whitsunday Islands, krokodillen spotten in de Daintree & nog zóveel meer.

Onze oostkust tour zat erop, maar we hadden wel een vakantie nodig! 😉 We hadden een kleine vakantie naar Indonesië geboekt voor ons PADI certificaat. We gingen voor ons duik certificaat op het kleine geweldige eilandje Gili Trawangan. Bij Scallywags hebben wij 3 dagen gedoken alsof ons leven er vanaf hing. Met succes: we hebben ons PADI Open Water Diver certificaat! Na de cursus hebben we nog 5 dagen genoten van al het moois wat het eiland te bieden heeft. Ooit komen we hier ook nog eens terug, want wow – wat een omgeving!

Na Indonesië was het tijd voor ons om terug te gaan naar Australië, dus vlogen we terug naar Cairns. Nu was het de zaak om een job te vinden voor 3 maanden. Helaas ging dit even wat lastiger dan verwacht. Gelukkig na een weekje hebben we een job gevonden in Jenolan Caves – 3 uur van Sydney. Hier hebben we dus 3 maanden gewerkt om al onze Dollars bij elkaar te sparen voor Nieuw-Zeeland en Zuid Afrika.

3 maanden werken in het hol van de leeuw, al onze dollars gespaard: we konden vertrekken naar Nieuw-Zeeland! Hier 2 maanden rondgetrokken te hebben, door de mooiste natuur, de leukste dagen in de tent & heel blij dat we af en toe onder een dak sliepen. Wat heeft Nieuw-Zeeland ons betoverd! Ahh weken in totaal hier rondgereden te hebben – we werden verliefd op Queenstown – onze eindbestemming van NZ. Na een weekje in Queenstown – vertrokken we naar Zuid Afrika.

Een 36 urige durende vlucht van Queenstown – Sydney – Bangkok – Dubai, kwamen we aan in Kaapstad. HET begin van onze laatste 2 maanden van de wereldreis: rondreizen door Zuid-Afrika. We konden letterlijk niet wachten om weer een nieuw land te ontdekken. Inmiddels zijn we een maandje verder en hebben we tegenslagen en kleine voordeeltjes gehad, maar we zijn onderweg: de roadtrip door Zuid Afrika over de Garden Route en in Addo Elephant Park.

We kunnen niet wachten op 2018 en wat de laatste maand van onze wereldreis te bieden heeft! Natuurlijk houden we jullie op de hoogte 🙂

Liefs,
Lisanne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s