Route Nieuw-Zeeland

We zijn inmiddels geland in Auckland en zijn stiekem al onderweg met de auto om het noordereiland te ontdekken. We gaan voor 2 maanden beide eilanden van Nieuw-Zeeland ontdekken, in totaal 2,5e week Noord en 6,5e week Zuid. 

 

We kwamen op 3 Oktober aan in Auckland, waar we ons avontuur in Nieuw-Zeeland beginnen. Hier zijn we een paar dagen verbleven om ons voor te bereiden op de roadtrip van 2 maanden. We moesten natuurlijk wat camping spullen opnieuw inslaan en vooral genieten van het vrije leven.

Na 3 maanden in het hol van Jenolan Caves te hebben gezeten, is het enorm heerlijk om weer onderweg te zijn en te mogen genieten van een nieuw hoofdstuk in een nieuw land.

Onze tijd op het noordereiland bestaat uit 2,5e week, waar we op 20 Oktober de overtocht per boot maken naar het zuidereiland. Vanuit Auckland rijden we naar het meest noordelijke puntje van Nieuw-Zeeland, namelijk Cape Reinga. Hier genieten we paar dagen van de pure natuur van het noordereiland. Voordat we weer naar het zuiden rijden, met een korte tussenstop in Hamilton voor Hobbiton (daar is Lord of the Rings & The Hobbit opgenomen). Vanuit Hamilton rijden we door naar Rorotua, waar onze collega in Jenolan Eilleen vandaan komt – dus we genoeg tips van hebben gekregen. Na Rotorua staat het mooiste meer van het noordereiland op de planning: Lake Taupo.
Na een praatje met een heerlijk stel in het hotel in Jenolan Caves, konden we Napier ook niet overslaan, aangezien het volgens hun het leukste stadje van het noordereiland is. Vanuit Napier zakken we verder af naar het zuiden van het eiland, om uiteindelijk aan te komen in Wellington. Hier zullen we een paar dagen verblijven voordat we de boot naar het zuidereiland pakken.

De langste tijd van onze 2 maanden in Nieuw-Zeeland besteden we op het zuidereiland. Niet alleen omdat dit het grootste eiland is, maar ook omdat letterlijk iedereen die we hebben gesproken zegt dat het zuidereiland bizar is. Bizar mooi, bizar prachtig en letterlijk 4 landen in één eiland: Noorwegen, Zwitserland, Canada en Italië.

We komen met de ferry vanuit Wellington aan in Picton, net boven Blenheim. Vanuit Picton rijden we dan door naar Blenheim, ook wel bekend als de Malborough Region. Nu weet iedereen die ons ook maar een klein beetje kent, wij niet vies zijn van een (goede) wijn. Deze regio staat bekend om de beste NZ’se wijnen, dus konden we deze regio niet overslaan. Hier zullen we een paar dagen blijven rondhangen, om op de fiets (ja!! Verantwoord!) langs meerdere wijnboerderijen langs te gaan. Kan nu al niet wachten 🙂

Vanuit Blenheim rijden we weer een stukje noordelijk, om uit te komen in Nelson. Een klein stadje net voor het Abel Tasman National Park, waar je vooral hele toffe activiteiten kan uitvoeren: waaronder deze skywire!

Aangezien we dan toch in de buurt zijn, slaan we Abel Tasman NP zeker niet over! In verband met mijn knie blessure (ja, helaas nog steeds!) zal de lange hike er niet van komen, maar gaan we zeker genieten van al het moois van het park.

Vanuit het NP zakken we weer naar de oostkust van het eiland, richting Kaikoura. Toen we lazen dat je hier kan zwemmen met wilde dolfijnen, kwam dit direct op onze to-do-list te staan. Wie wil dat nou niet?
Iets zuidelijker van Kaikoura ligt Christchurch, de stad die in 2003 zwaar werd getroffen door een aardbeving van ….. op de schaal van Richter. Niet alleen daarom staat deze stad op onze lijst, maar het schijnt ook echt een prachtige stad te zijn.

Na de oostkust, gaan we weer naar de westkust om te gaan genieten van alle pure natuur aan die kant van het eiland. We beginnen met de eerste gletsjer van de westkust, de Fox Glacier en de tweede de Franz Josef Glacier die beide heel dichtbij elkaar liggen.

Om via Wanaka en Queenstown uiteindelijk uit te komen in Milford Sound. De enorme bergen, fjorden en waters – ik kijk er nu al enorm naar uit! Via Te Anau zullen we dan nog een stukje zuidelijker gaan, richting The Catlins en Dunedin aan de oostkust. We willen graag gaan duiken in Dunedin, aangezien je hier één van de mooiste spots hebt. Nu we onze PADI toch hebben, gaan we d’r ook maar goed gebruik van maken!

Na de hele roadtrip komen we uiteindelijk uit voor 6 dagen in Queenstown, de adrenaline hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Letterlijke elke extreme sport die je kan bedenken kan je hier doen. Aangezien we mijn verjaardagscadeau nog moeten verzilveren, gaan we dus sowieso raften (incl. helikopter vlucht). Nu staan ook de Luge (rodelen op z’n Nieuw-Zeelands) en de Sky Gondola’s op het programma.

Niet alleen adrenaline is wel aan ons besteed, maar ook goed en lekker eten: nu schijn je de beste hamburger te kunnen eten bij Fergburger – waar dagelijks een enorme rij voor staat. Maar wij willen dit ook wel proeven!

Voordat we het weten vliegt de tijd alweer naar 5 December. Wanneer Nederland pakjesavond zal vieren, vliegen wij naar Kaapstad (via Sydney, Bangkok en Dubai – maar dat terzijde :p) om daar te beginnen aan onze laatste etappe. Nog één keer genieten van het “vrije” leven van een backpacker: 2 maanden rondreizen door Zuid-Afrika inclusief kerst en oud & nieuw in Kaapstad! Can’t Wait!!

Liefs,
Lisanne

 

Een gedachte over “Route Nieuw-Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s