Volgende hoofdstukken

We zijn alweer 9 weken aan het werk in Jenolan Caves, dus het werd tijd om onze volgende hoofdstukken te gaan regelen. Onze reis houdt niet op na het Australië avontuur, want we mogen nog 4 maanden daarna genieten van Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika.

Daar komen we natuurlijk niet zomaar, dus moesten er vluchten geboekt worden. In totaal zullen we 2 maanden in Nieuw-Zeeland en 2 maanden in Zuid-Afrika verblijven. Hier zullen we in beide landen gaan rondreizen en hoeven we niet te werken.

In Nieuw-Zeeland gaan we 2-3 weken het noordereiland gaan rondrijden en de rest van onze weken besteden bij het zuidereiland. We vertrekken op 3 Oktober in de ochtend, vanuit Sydney naar Auckland (op het noordereiland). Hier zullen we dan eindelijk beginnen aan ons NZ avontuur. En ook na meer dan een jaar m’n Nieuw-Zeelandse brother-from-another-mother weer terug zien, Chitrang!

NZ

Na het noordereiland zullen we dan de ferry pakken naar het zuidereiland en daar de rest van ons avontuur vervolgen. Hier komen we dan uiteindelijk uit in Queenstown, waar we nog ongeveer een week zullen verblijven. Vanuit Queenstown vertrekken we na ons Nieuw-Zeeland avontuur, op naar Zuid-Afrika.

Merlijn heeft goede herinneringen aan Zuid-Afrika, waar hij een paar maanden in Kaapstad heeft gewoond en gestudeerd. Een niet hele logische stap na Australië en Nieuw-Zeeland, maar Merlijn laat het land met alle liefde aan mij zien.

We vliegen op 5 December (ja een leuk Sinterklaas cadeautje) vanuit Queenstown naar Kaapstad. Nu zou je denken dat het makkelijk is om vanuit het zuidelijk halfrond direct over te steken van Nieuw-Zeeland naar Zuid-Afrika – maar nee! We moeten eerst helemaal naar het noordwesten, voordat we weer zuidelijk zakken.

ZA

Onze trip ziet er als volgt uit: Queenstown naar Sydney, bijna 3u wachten op Sydney, dan doorvliegen naar Bangkok, daar tanken voor een uurtje, door naar Dubai, daar 2,5 uur wachten en dan uiteindelijk door naar Kaapstad. Een letterlijke wereldreis, maar ja je moet er wat voor over hebben 🙂 De gehele vlucht van Queenstown naar Kaapstad vliegen we met Emirates en het toffe is dan weer wel: we vliegen van Sydney naar Dubai met de A380 – een kleine droom die van ons uitkomt.

Na onze rondreis door Zuid-Afrika, zit onze wereldreis erop. Heel raar om dit te typen en hier over na te denken, maar het is toch echt zo. Begin februari vliegen wij weer terug naar Nederland ons avontuur te beëindigen voor nu. Op 3 Februari vliegen wij vanuit Kaapstad naar Dubai, om daar over te stappen op de vlucht naar Amsterdam. Ook deze keer mogen we weer vliegen met de A380 van Dubai naar huis, niet slecht toch? 😉

Zo zijn jullie ook weer op de hoogte van onze komende hoofdstukken.

Liefs, Lisanne

Een gedachte over “Volgende hoofdstukken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s