Whale Watching – Sydney

Het was eigenlijk Merlijn zijn idee voor op m’n verjaardag te doen, maar er kwam even iets tussen: een kleine beschadiging op het glas van mijn bril deed de plannen veranderen, en vertrokken we tussen het werk door naar Sydney.

Nu moest ik sowieso 1 volle dag wachten op de nieuwe glazen, dus konden we net zo goed “even” gaan whale watchen. Een kleine zoektocht op Google gaf ons de mogelijkheid om op een adventure tour te gaan. Deze titel van deze tour sprak ons al direct aan dus we boekten het maar.

De tour werd georganiseerd door WhaleWatchingSydney.com en vertrok vanuit Darling Harbour, voor 2 uur op open zee. Met een kleine speedboot met 900 pk vertrokken we met goede moed, want je weet het maar nooit of je walvissen spot. Na onder de Harbour Bridge en langs het Opera House te zijn gevaren, was het tijd om vol gas de zee op te gaan.

Bootje Whales

Na een paar rake klappen met de boot tegen de golven in, zaten we binnen 20 minuten op open zee. Natuurlijk waren we niet de enige boot die op zoek was naar de walvissen. De andere boten waren grote cruise schepen, waar je amper wat ziet door rijen met mensen op het open gedeelte. Gelukkig konden we hun route aardig afkijken, waar zij al walvissen hadden gespot. Zodra we bij de boten in de buurt kwamen, week de schipper iets af van hun route zodat we onze “eigen” walvissen konden gaan spotten.

Niet veel later spotten we de eerste pufjes boven het water uit, daar waren ze dan! Drie stuks, enorme humpback’s niet heel ver van onze boot af. Toen we dachten dat we ons geluk niet op konden, begonnen ze ook nog te springen ook. Blijer dan dit ging je ons niet krijgen, wat een ongelooflijke ervaring was dat. Het is vrij zeldzaam dat de walvissen springen, dus we hadden erg veel geluk.

Spring walvis

Doordat de walvissen maar tussen 4-6km/u zwommen, kon de boot de walvissen makkelijk bijhouden. Hierdoor moesten we wel met de boot vol de golven door met niet al te hoge snelheid, dus kwamen sommige golven iets te dichtbij wat resulteerde in een natte rug bij ons. Gelukkig was het mooi weer, dus droogde het al vrij snel op.

Wil je ook binnenkort gaan walvissen spotten? Hou dan rekening met het seizoen dat de walvissen van Mei tot Oktober langs de oostkust van Australië trekken. Op een dag met veel wind en zon heb je de meeste kans op springende walvissen, volgens onze schipper.

Wij kozen voor de Adventure Tour (2u) bij WhaleWatchingSydney.com voor 58 AUD per persoon, inclusief 10% online karting.

Liefs, Lisanne

Een gedachte over “Whale Watching – Sydney

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s