Happy Birthday to me! 🎈

2 Augustus 2017 – een dag die ik niet snel zal vergeten: ik mocht namelijk mijn 27e verjaardag vieren, in Sydney. Wie wil dat nou niet? 
De ochtend van 2 Augustus stapten we in de auto vanuit Jenolan Caves, om 3 uur later in Sydney aan te komen. Eenmaal de auto geparkeerd vertrokken we naar Kirribilli, een wijk aan de noordkant van Sydney – recht tegenover het Opera House. Hier hadden wij een Airbnb geboekt voor 1 nachtje, waar we al vroeg konden inchecken.

 Eenmaal de spullen gedropt te hebben in de Airbnb, was het tijd om Merlijns cadeautje te krijgen. Maar nee, meneer had natuurlijk andere plannen. Hij had iets bedacht, waardoor het de hele dag zou duren voordat ik m’n cadeautje te weten kreeg.

Gedurende de dag moest ik opdrachten voltooien, die hij had bedacht, om zo dichterbij m’n cadeau te komen. Om van start te kunnen met de opdrachten, moest ik een selfie naar Merlijn sturen. Zo gezegd, zo gedaan en opdracht 1 kwam binnen:

Er is een hele grote clown in deze mooie stad, heel toevallig heeft Melbourne ook zo een mooie grote clown. Ga met deze clown op de foto en stuur deze door voor de volgende opdracht”.

Na even goed nagedacht te hebben, kwam ik uit op het Luna Park in Sydney. Dit is een klein pretpark waar de ingang de mond van een clown is. Gelukkig was dit niet al te ver van onze Airbnb locatie, dus konden we het makkelijk lopen.

Na het maken van de foto stuurde ik deze via whatsapp naar Merlijn toe en kreeg ik de volgende opdracht:

Maak een selfie met een object dat 1.149 meter lang is en 48,8 meter breed. De laatste tip die je krijgt: het einde van de constructie van het object was op 19-01-1932

Ik had al een vermoeden wat het was, maar Google bracht de definitieve uitkomst: het was de Harbour Bridge.


Toen kreeg ik opdracht 3 binnen:

Melbourne missen jullie al een tijdje, maar jullie wisten wel waar je de beste biertjes kon krijgen. Toevallig zit in Sydney hier ook een tentje van. Ga naar deze plek toe en neem een selfie met zo’n lekkere goudgele rakker

Deze wist ik direct: het was het Munich Brauhaus. Hier zaten we bijna elke week in Melbourne te genieten van biertjes tijdens de happy-hours met heerlijk uitzicht over Melbourne. Van de noordkant van Sydney konden we over de Harbour Bridge lopen naar de overkant, om daar bij Munich Brauhaus te gaan genieten van een heerlijk koud biertje.

 

Op het terras met het biertje, ontving ik opdracht 4:

“Een Deense architect heeft dit object ontworpen voor Sydney. Op 28 Juni 2007 werd het een UNESCO World Heritage Site. Neem een selfie met dit object en stuur het door

Ook hier begonnen de belletjes al wel te rinkelen, maar even snel het internet geraadpleegd bleek dat ik het bij het juiste eind had: het was het Opera House!

Via Sydney Harbour/Circular Quay kwamen we uit bij, voor mij nog steeds, het markantste gebouw van Sydney.

Nog net voordat ik met Annemiek kon bellen, stuurde ik de selfie naar Merlijn toe.

  

Alleen opdracht 5 viel wat tegen, het duurde namelijk nog minimaal 2,5u voordat ik die foto kon doorsturen:

“Het is wel een uitdaging om al deze mysteries op te lossen, daarom gaan jullie straks naar een zeer bekend restaurant. Nou ja, voor jullie dan: hier kunnen jullie zelfs genieten van Zuid-Afrikaanse lekkernijen. Stuur een foto door van je dessert voor de volgende uitdaging”.

Stiekem wist ik al dat we uit eten gingen die avond, want een verjaardag is bij ons geen verjaardag als we niet uit eten gaan.

Nog even lekker rondgewandeld door het centrum was het om 18:30 uur eindelijk zo ver: we gingen uit eten bij The Meat and Wine Co. Ons favoriete restaurant in Australië. Alleen nu moest ik natuurlijk nog wachten tot het dessert voordat ik de foto kon doorsturen. Na ons voor- en hoofdgerecht gingen we niet voor een standaard toetje. Aangezien we beiden helemaal gek zijn op de stukjes Biltong (gedroogd vlees uit Zuid-Afrika) van het restaurant, namen we dat als toetje. Het plankje stond amper op tafel en ik maakte er al een foto van. Die is in the pocket 🙂

 

De laatste opdracht was letterlijk een hoogtepunt:

“Om deze mooie dag op een hoogtepunt af te sluiten, gaan we naar de volgende bestemming: de hoogste bar van Sydney. Daar kom jij onder het genot van een cocktail achter je verjaardagscadeau

Dit klonk als muziek in m’n oren, cocktails + hoogste bar van Sydney + eindelijk achter m’n cadeautje komen! Na het eten vertrokken we naar de Sydney Tower, een uitkijkpunt van Sydney op 309 meter hoogte. Hier hebben ze dus een bar in de top van de toren gemaakt, welke ook nog eens ronddraait. In een uur en 20 minuten maak je een compleet “rondje” over Sydney.

 

We gingen allebei voor een heerlijke cocktail en proosten op een geweldige dag. Natuurlijk kon ik m’n selfie niet vergeten en kwam Merlijn al gauw met m’n cadeautje op de proppen.

 Hij stuurde me deze foto door:

We gaan namelijk in de buurt van Queenstown (Nieuw-Zeeland) raften op een rivier. Ik had het er een tijdje geleden over gehad hoe tof ik dat vind, dus hij had een perfect cadeau voor me gevonden.

Maar daar blijft het niet bij, want niet veel later ontving ik nog een foto:


Meneer vond het wel een goed idee om het helikopter element erin te houden voor m’n verjaardag. Voordat we gaan raften, worden we opgehaald door een heli om naar het vertrekpunt van het raften te gaan. Hóe freakin’ awesome is dat?! We gaan dus gewoon met een heli over Queenstown vliegen! Aaaahhhhh! 🚁

Een enorme blik van ongeloof en weet-ik-hoeveel: “Neee, dit meen je niet!” later, was het tijd om enorm te gaan genieten van het uitzicht vanuit de Sydney Tower en later op de avond weer terug te gaan naar onze Airbnb.

Heel voldaan en met een enorm jarig gevoel gingen wij naar bed met uitzicht over de Harbour Bridge en het Opera House – meer Sydney dan dit ging ik het echt niet krijgen, en dan ook nog op m’n verjaardag!

Liefs,

Lisanne

Een gedachte over “Happy Birthday to me! 🎈

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s